Hop nog steeds in Katwijk


De Hop zit nu al meer dan een week in Katwijk. Sinds de ontdekking zit hij voornamelijk langs de rand van de wijk Zanderij. Hier ligt een mooi braakliggend stuk met vele veldjes waar hij goed kan foerageren. Iedere dag trekt de Hop veel volk vanuit heel Nederland, maar niet elke dag is hij makkelijk te vinden. Ook regelmatig zit hij op het afgesloten terrein van Dunea achter de watertoren. Gister had ik de Hop al mooi gezien aan het begin van de dag, vandaag is het nog erg mooi licht aan het einde van de dag en besluit ik nogmaals op zoek te gaan, hopend op een mooie fotokans. Al snel vind ik de Hop nabij de volkstuintjes ten oosten van de wijk, maar daar vliegt hij al snel op. We vinden de Hop later terug langs de Graslelie en nog wat later op zijn vaste veldje aan het einde van diezelfde weg. Plat op de stoep of in het gras is het een genot om deze mooie vogel op de foto te zetten. Samen met Lorenzo kunnen we tot het laatste licht fotograferen. Uiteindelijk komt de Hop op me toegelopen en benaderd me al foeragerend tot zo’n twee meter: zo dicht kan mijn lens niet scherpstellen… Maar genieten is het desondanks wel natuurlijk!

Hieronder staan enkele foto’s van vandaag. De foto van mij tijdens het fotograferen is gemaakt door een vriendelijke buurtbewoner.