Geen NoBo, wel een Arendbuizerd!


Gister werd er een Noordse Boszanger ontdekt op de Maasvlakte. In de namiddag wordt gemeld dat hij al een tijd uit beeld is en besluit ik niet te gaan rijden. Vandaag wordt hij weer gezien en dat besluit me vanmiddag zo vroeg mogelijk die kant op de gaan. Iets na een uur volgt een melding van een Arendbuizerd (!), ook vanaf de Maasvlakte. Helaas kan ik nog niet weg. Dan komt om 14:52 de melding dat de vogel richting oost weggevlogen is… en om 16:03 dat hij weer terug is. Ik rij als eerste naar de Noordse Boszanger ,  waar vele vogelaars al zoeken. Om half drie is die nog mooi gezien, de melding van half vijf was alleen een roepend geval. Niet zo makkelijk als ik dacht dus. Rond zessen wordt er een verdachte phylo gezien, al snel zien we een vleugelstreep, maar dan blijkt al snel dat we naar een Bladkoning staan te kijken (ook mooi, maar niet de doelsoort). Deze Bladkoning (of zijn het er twee?) en enkele Vuurgoudhanen en Tjiffen vliegen regelmatig rond in de struiken, maar geen NoBo… Ik besluit dan naar de Arendbuizerd te gaan, die is nog steeds mooi ter plaatste, maar net als ik vertrek, komt de melding dat hij net weggevlogen is. Shit, ga ik nou beide missen?? Gelukkig komt om 18:51 komt de melding dat hij terug is op de oude plek. Snel terug naar de auto lopen en dan de 4 kilometer rijden naar het Slufter depot. Daar staan een tiental auto’s, snel parkeren en Rein leid me gelijk naar de telescoop die al klaar staat (19:09).  De Arendbuizerd zit mooi op een hek op de dijk, super!! Door de telescopen is die mooi te zien, maar als ik een foto wil maken, blijkt dat ik de geheugenkaart vergeten ben… die zit nog in de computer… Gelukkig kan ik met de telefoon nog een foto van een andere camera maken als bewijsplaatje. Een overvliegende Visarend is een leuke bonus. Het wordt al laat en het licht slechter en tegen half acht is het genoeg en begint de reis naar huis, toch +1  vandaag (#375)!

Indien geaccepteerd door de CDNA, dan is deze Arendbuizerd het 8e geval voor NL.