Witkruintapuit in Oegstgeest!


Maandagmiddag half vijf: DB Alert Witkruintapuit in Oegstgeest… Nieuwe soort voor Nederland! En dat op enkele kilometers van mijn huis! Na het werk door de files naar Oegstgeest gereden (zonder camera) en goed kunnen zien door verrekijker en telescoop. Vandaag, dinsdag, toch nog even terug voor wat foto’s. De tapuit liet zich goed bekijken en heeft een vaste ronde door de wijk. Het foerageergedrag was leuk te zien, even biddend om insecten te pakken en dan op een van de vele uitstekende gaan zitten blokken om te die vervolgens op te eten. Hij kroop ook een keer in een afvoer, om vervolgens aan de andere kant van het gebouw tevoorschijn te komen.

Tja, over het kleed: het ziet er inderdaad gehavend uit, de vleugels door rui, de rest van het kleed ook niet superstrak. Opvallend is dat de vogel van Duitsland in 2010 er vergelijkbaar uitzag na enkele maanden aanwezigheid. Wordt ongetwijfeld vervolgt!

Witkruintapuit (White-crowned Wheatear), Oegstgeest, 7 oktober 2014

Witkruintapuit (White-crowned Wheatear), Oegstgeest, 7 oktober 2014

Witkruintapuit (White-crowned Wheatear), Oegstgeest, 7 oktober 2014

Witkruintapuit (White-crowned Wheatear), Oegstgeest, 7 oktober 2014

Witkruintapuit (White-crowned Wheatear), Oegstgeest, 7 oktober 2014

Witkruintapuit (White-crowned Wheatear), Oegstgeest, 7 oktober 2014

Witkruintapuit (White-crowned Wheatear), Oegstgeest, 7 oktober 2014

Witkruintapuit (White-crowned Wheatear), Oegstgeest, 7 oktober 2014