Sperweruil in Zwolle!


Gisteravond is er een Sperweruil teruggevonden, nadat er een melding van eerder op de dag was. In de avond slagen tientallen vogelaars erin om de uil in het lantaarn licht bij het BP station in Zwolle te zien. De volgende dag blijkt de Sperweruil een klein stukje verderop te zitten, nabij de Karwei. Vele (alle twitchende?) vogelaars van Nederland reizen af naar Zwolle om te genieten van deze mooie uilensoort. ‘s Avonds zijn er al meer dan 400 individuele waarnemingen op waarneming.nl ingevoerd: een echte klapper!

‘s Ochtends moet ik eerst werken, maar kan gelukkig met de lunch ook afreizen naar Zwolle. De plek is zo gevonden, aan de snelweg. Instructies waren ook duidelijk, parkeren bij de Karwei, 200 meter lopen door het fietstunneltje en dan zie je de meute wel, honderd+ vogelaars stonden er al, inclusief diverse TV crews die opnames maakten voor RTL Nieuws, Jeugdjournaal en TV Oost. De Sperweruil zit mooi in een boom, een beetje verscholen tussen de takken en de laatste bladeren, maar is werkelijk schitterend te zien. Zeer bijzonder om deze uil in Nederland te zien, het is pas de vierde keer (1920, 1995 en 2005) en is voor zeer veel vogelaars een nieuwe soort op hun Nederlandse lijst (ook voor mij, nummer 380).

Sperweruil op Dutchavifauna.nl